Criminologie en Veiligheidsbeleid

Criminologie en Veiligheidsbeleid is een uitdagende masteropleiding aan de gerenommeerde Rechtenfaculteit van Universiteit Leiden. Deze studie richt zich op de veiligheidsproblematiek in de samenleving en het ontwikkelen van effectief en legitiem beleid ten einde deze problematiek aan te pakken. Daarbij hanteren wij een multidisciplinair perspectief.

Actueel en passend beleid

Veiligheidsbeleid kent in deze tijd een sterke dynamiek. Nieuwe regelgeving en innovatieve handhavingsstrategieën volgen elkaar in hoog tempo op. Met deze studie ben je op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen. Je bestudeert interessante vraagstukken, zoals: Een veiliger Nederland, hoe realiseer je dat eigenlijk? Hoe verhoudt antiterrorisme-wetgeving zich tot de privacy van burgers? Wie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van veiligheidsbeleid? Hoe ga je om met conflicterende belangen van beleids- en handhavingsorganisaties? En welke initiatieven zijn werkelijk effectief?

Uiteenlopende perspectieven

Om deze en andere vragen te kunnen beantwoorden, verdiep je je binnen de master Veiligheidsbeleid en Rechtshandhaving in de criminologie, psychologie, bestuurskunde en rechtswetenschappen. Vanuit deze verschillende perspectieven maak je kennis met een breed scala aan onderwerpen binnen het veiligheidsbeleid, van uitgaansgeweld tot onveiligheidsgevoelens en van milieufraude tot georganiseerde criminaliteit.

Waarom deze studie?

Met deze interessante studie zit je niet alleen middenin de actualiteit, maar heb je ook een uitstekende uitgangspositie om een uitdagende baan te vinden. Zie hiervoor verder het kopje arbeidsmarkt.

Master details

  • Dit is een afstudeerrichting van: Criminaliteit en rechtshandhaving
  • Graad Master of Science in Criminaliteit en rechtshandhaving
  • Onderwijsvorm Voltijd, deeltijd
  • Duur 1 year
  • Start September, febuari
  • Taal Nederlands
  • Vestigingsplaats Leiden
  • Croho/isatcode 60419

Join the Masters of Leiden Law School: Veiligheidsbeleid en Rechtshandhaving

Play Master Veiligheidsbeleid en rechtshandhaving

Facebook

Join us on Facebook

Ontdek een master die bij jou past!