Leraar VHO in Duits

Programma

In de opleiding worden theorie en praktijk gecombineerd:

Theorie

Je verwerft wetenschappelijke kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van de onderwijskunde, pedagogiek en vakdidactiek, en leert het zelfstandig ontwikkelen, innoveren en onderzoeken in de beroepspraktijk.

Praktijk

Voor de praktijkcomponent van de opleiding kan gebruik worden gemaakt van een stage of, onder bepaalde voorwaarden, van een betaalde arbeidsplaats. Het ICLON regelt voor een toegelaten student een stage, en heeft hiertoe met een vijftigtal scholen samenwerkingsovereenkomsten afgesloten. Het grote voordeel hiervan is dat daar een speciaal aangestelde opleidingsfunctionaris werkzaam is, die nauw betrokken is bij de inrichting van de opleiding en verantwoordelijk is voor het opleidingsdeel binnen de school. Ook reserveren opleidingsscholen een aantal vacatures speciaal voor studenten van het ICLON.

Vakken

Kijk voor een uitgebreide vakbeschrijving in de e-Studiegids.

Bijzonder Masterprogramma Leraar Duits

Ben je academisch geschoold en heb je aantoonbare, universitaire kennis op het gebied van de Duitse taal, literatuur of cultuur, maar geen bachelordiploma Duitse Taal en Cultuur? Wil je het liefst jouw enthousiasme voor Duits en de cultuur van de Duitstalige landen met scholieren delen? Dan is het Bijzonder Masterprogramma Leraar Duits een uitstekende optie om als docent Duits aan de slag te gaan.

Deze compacte educatieve master is speciaal ontwikkeld voor studenten met een ander bachelordiploma dan een diploma Duitse Taal en Cultuur. In twee jaar hard werken word je door een team van experts van vijf Nederlandse universiteiten klaargestoomd als volwaardig eerstegraads docent Duits voor het middelbaar onderwijs.

Meer informatie , zoals toelatingseisen en de aanmeldprocedure vind je op: www.tochleraarduits.nl

Master details

  • Dit is een afstudeerrichting van: Educatieve master geesteswetenschappen
  • Graad Master of Arts in Educatieve Master Geesteswetenschappen
  • Onderwijsvorm Voltijd, deeltijd
  • Duur 1 jaar (2 jaar in deeltijd)
  • Start Augustus, februari
  • Taal Nederlands
  • Vestigingsplaats Leiden
  • Croho/isatcode 68529
Foto lerarenopleiding

Ontdek een master die bij jou past!