Leraar VHO in Duits

De lerarenopleiding Duits is een voorbereiding op een loopbaan in het voortgezet onderwijs (onder- en bovenbouw) of het mbo.

Na afronding van de MA Leraar VHO in Duits krijg je een tweede mastergraad en een eerstegraads lesbevoegdheid in het vakgebied van de opleiding.

NB: Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze masterspecialisatie.

Voltijdstudenten die nog geen 30 jaar zijn, komen vaak in aanmerking voor 1 jaar extra studiefinanciering.

Deadline aanmelding

De deadline voor aanmelden wijkt af van de universitaire deadline.

Collegegeld

Studenten die een tweede masteropleiding gaan doen, betalen een hoger collegegeld. Dit geldt niet voor studenten die een lerarenopleiding gaan doen als tweede master. Hiervoor betaal je altijd het wettelijk tarief, zolang je binnen twee jaar afstudeert aan de voltijdopleiding, of binnen drie jaar aan de deeltijdopleiding.

Bijzonder Masterprogramma Leraar Duits

Ben je academisch geschoold en heb je aantoonbare, universitaire kennis op het gebied van de Duitse taal, literatuur of cultuur, maar geen bachelordiploma Duitse Taal en Cultuur? Wil je het liefst jouw enthousiasme voor Duits en de cultuur van de Duitstalige landen met scholieren delen? Dan is het Bijzonder Masterprogramma Leraar Duits een uitstekende optie om als docent Duits aan de slag te gaan.

Deze compacte educatieve master is speciaal ontwikkeld voor studenten met een ander bachelordiploma dan een diploma Duitse Taal en Cultuur. In twee jaar hard werken word je door een team van experts van vijf Nederlandse universiteiten klaargestoomd als volwaardig eerstegraads docent Duits voor het middelbaar onderwijs.

Meer informatie , zoals toelatingseisen en de aanmeldprocedure vind je op: www.tochleraarduits.nl

Master details

  • Dit is een afstudeerrichting van: Educatieve master geesteswetenschappen
  • Graad Master of Arts in Educatieve Master Geesteswetenschappen
  • Onderwijsvorm Voltijd, deeltijd
  • Duur 1 jaar (2 jaar in deeltijd)
  • Start Augustus, februari
  • Taal Nederlands
  • Vestigingsplaats Leiden
  • Croho/isatcode 68529
Foto lerarenopleiding

Ontdek een master die bij jou past!