Keuzegids Masters 2015: Leidse master Astronomy scoort goed

7 April 2015Onlangs kwam de Keuzegids Masters 2015 uit. Daarin komt de Leidse master Astronomy, samen met die van Nijmegen, als beste uit de bus.

De Keuzegids Masters beoordeelt de kwaliteit van een groot aantal masteropleidingen in Nederland. De ranking is voor 70% gebaseerd op resultaten uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) en voor 30% op de accreditatiebesluiten van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De mening van de student weegt dus zwaar.

De sterrenkundemaster in Leiden krijgt, samen met die van Nijmegen, van studenten en experts de beste kwaliteitsbeoordeling. Studenten waarderen Leiden vooral vanwege de inhoud en faciliteiten die het masterprogramma biedt. Die zijn gunstig voor het doen van goed onderzoek.

Daarnaast zijn studenten positief over de wetenschappelijke vorming die ze in Leiden krijgen en de praktijkgerichtheid van het masterprogramma. Studenten kunnen verschillende beroepsgerichte specialisaties kiezen, waarin ze vaardigheden opdoen in lesgeven, ondernemerschap of wetenschapscommunicatie. Bovendien biedt Leiden als één van de weinige masteropleidingen in Nederland een specialisatie in sterrenkundige instrumentatie aan.

Meer informatie
Keuzegids Masters 2015

Ontdek een master die bij jou past!