Aanmelding en toelating

How To Apply

Toelating tot een Leidse masteropleiding is afhankelijk van je vooropleiding. Wil je weten of je toelaatbaar bent, kijk dan op de pagina van de opleiding/specialisatie van jouw interesse in de rechterkolom onder Entry requirements / Toelatingseisen.

howtoapply

Informatie over de toelatingsprocedure en deadlines vind je op de pagina van de opleiding/specialisatie van jouw interesse in de rechterkolom onder Aanmelden / How to apply.

Ook kun je via de downloadbare PDF bekijken wat voor jou van toepassing is.

Heb je specifieke vragen, kijk dan op de contactpagina wie je het beste van dienst kan zijn.

Internationale studenten

Als je een buitenlandse vooropleiding of nationaliteit hebt, én een visum of huisvesting nodig hebt, kun je meer informatie vinden op de Engelstalige pagina’s voor internationale studenten.

Aanmelden

Direct toelaatbare studenten (Leidse Bachelors die de direct aansluitende masteropleiding willen doen, met uitzondering van de MA Archaeology), melden zich direct aan bij Studielink. Alle andere studenten moeten zich eerst aanmelden in het Engelstalige online aanmeldingsformulier. Nadat je door de universiteit bent toegelaten, moet je je in bijna alle gevallen nog wel in Studielink inschrijven. Voor niet-bekostigde opleidingen, bijvoorbeeld de advanced LL.M.‘s, hoeft dit niet. De universiteit stuurt je dan na toelating een papieren inschrijfformulier toe.

Let op: studenten die een lerarenopleiding of het Europaeum programme European History and Civilisation: Leiden-Oxford-Paris Programme gaan doen, moeten andere documenten inleveren bij hun aanvraag dan in het online aanmeldingsysteem genoemd staan. De correcte lijst met benodigde documenten staat op de betreffende opleidingspagina onder Toelatingseisen / Entry requirements.

Toegang met een hbo-bachelordiploma

Een aantal opleidingen van de Universiteit Leiden is toegankelijk voor hbo-Bachelors, al dan niet na het volgen van een pre-master programma. Kijk op de pagina van de opleiding of specialisatie die jij wilt gaan doen bij de toelatingseisen om jouw mogelijkheden te zien.

Administratiekosten

Als je een bachelordiploma hebt dat niet is behaald aan een Nederlandse universiteit of hogeschool, betaal je voor de behandeling van het toelatingsverzoek € 100,- aan administratiekosten.

Ontdek een master die bij jou past!