Waarom studeren in Leiden?

Waarom is studeren in Leiden zo leuk?

Leiden is een kleine, maar een groots aanvoelende studentenstad. Maar liefst 10 procent van de inwoners is student. Deze studenten komen uit de hele wereld, en er studeren zeker 110 verschillende nationaliteiten aan de Universiteit Leiden. De stad is klein, veilig en overzichtelijk, maar toch is bijna de hele wereld vertegenwoordigd in Leiden.


Naast je studie
Als student in Leiden is er genoeg te doen. Je kunt lid worden van een van de vele verenigingen: sport-, studie- of gezelligheidsverenigingen, het aanbod is enorm. Dit zorgt ervoor dat jij jouw studententijd zo actief kunt maken als je zelf wilt. Maar het zorgt ook voor de nodige ontspanning, die je naast je drukke studie wel kunt gebruiken. Ook kun je bij de verschillende soorten verenigingen, de EL CID of bij de universiteit zelf verschillende commissies doen die jouw vaardigheden kunnen verhogen.

Studentenstad
Als je deze ontspanning niet vindt in de vele studentenverenigingen, dan wel in alles wat de stad Leiden te bieden heeft. Bezoek een van de drie bioscopen, ga lekker uit eten in het brede aanbod aan gezellige (en goedkope) restaurantjes, bezoek de Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal Leiden geniet van de zon aan de grachten. Grenzend aan het Groene Hart, kun je zeker in de zomer ook je ontspanning zoeken buiten de stad.

Tradities
Naast dat Leiden een bruisende studentenstad is, is de universiteit de oudste universiteit van Nederland. De Universiteit Leiden kent eeuwenoude tradities en heeft een rijke geschiedenis. Sinds 1575 heeft de universiteit een prominente plek in de stad Leiden, en staat al sinds de oprichting voor ‘een bolwerk van vrijheid’. De geschiedenis van Leiden is ook terug te vinden in de vele monumenten die Leiden rijk is, waaronder de Waag, het stadhuis en het Academiegebouw. In dat laatste hebben studenten soms zelfs nog colleges, en je vindt er het zweetkamertje , de plek waar alle afgestudeerden van Leiden hun naam op de muur hebben gezet.

What to do in Leiden
Leiden heeft een breed evenementenaanbod, er is altijd wel wat te doen. Zo heb je de Museumnacht, het Leiden International Film Festival, de Lakenfeesten, de Nacht van Kunst en Kennis en natuurlijk 3 oktoberrrr: het Leids ontzet. Leiden biedt ook vele musea, en prachtige monumenten die de geschiedenis van de stad laten zien.
Kortom, Leiden is een fantastische studentenstad die je moet ontdekken!

Timelapse Leiden Sleutelstad

Play Leiden Sleutelstad

Ontdek een master die bij jou past!