Studentenstad Den Haag

Wat maakt studeren in Den Haag zo leuk?

Den Haag is de internationale stad van vrede en recht, en het politieke en bestuurlijke centrum van Nederland. Die internationale oriëntatie zie je ook terug in de bevolking van Den Haag. Ongeveer de helft van de bevolking is van allochtone afkomst, er is een bruisend China Town en vanwege de vele ambassades een grote gemeenschap van expats. De gebouwen van de Universiteit Leiden staan allemaal in de binnenstad, dus je zit als student in het hartje van kosmopolitisch Den Haag.

Tijd voor gezelligheid
Niet alleen biedt Den Haag een bijzondere culturele en politiek interessante omgeving waar je als student veel inspiratie op kunt doen, er is uiteraard ook naast de studie genoeg te doen. Bezoek het strand in Scheveningen, of een van de vele musea of culturele activiteiten. Ook zijn er heel veel leuke kroegen en restaurants om je avonden door te brengen. Na je tentamen een terrasje pakken op het Plein? Grote kans dat je naast een minister of parlementslid zit. Ook zijn er in Den Haag genoeg plekken waar ’s avonds de voetjes van de vloer kunnen.

Niet alleen studeren
Door de aanwezigheid van de Haagse Hogeschool, het Conservatorium, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en de Hogere Hotelschool is er een levendige studentengemeenschap. Den Haag heeft veel verschillende soorten verenigingen die jouw studentenleven kunnen verrijken. Word lid van een studie- of studentenvereniging, sluit je aan bij de jongerenvereniging van een politieke partij, combineer sport en gezelligheid bij een sportvereniging, of maak vrienden tijdens de borrel op je gezelligheidsvereniging.

What to do in Den Haag
Neem een kijkje bij een van de vele culturele evenementen, studentenfeesten, theaterstukken of concerten. Zoals het Food Truck Festival, de Museumnacht, Parkpop, het Haags UIT festival of de Tong Tong Fair. Do we need to say more? Kom Den Haag zelf beleven!

Ontdek een master die bij jou past!